dinsdag 5 april 2011

Eten in Italie

We kennen natuurlijk allemaal de typisch Italiaanse gerechten als macaroni, spaghetti, pizza, lasagne, ravioli, risotto, enzovoort. Toch zul je merken dat het in Italië allemaal nog weer anders smaakt dan bij ons in Nederland.
- Om te beginnen worden vaak locale verse groenten gebruikt voor de bereiding van het eten.
- Daarnaast wordt vaak olijfolie gebruikt bij het klaarmaken van het eten in plaats van boter of iets dergelijks.
- En natuurlijk gooien ze er geen pakje honig, knorr en waarschijnlijk zelfs geen bertolli door, maar gebruiken ze echte verse kruiden.
Hou er ook rekening mee dat de tijden waarop je eet anders zijn. Het meest opvallend is dan natuurlijk het avondeten. Italianen zullen meestal pas om 21.00u eten. Daarvoor eten ze af en toe wel wat tussendoortjes.

Maar voordat je nu in de stress schiet over het eten in Italië; dit is ook een heel populaire pizza bij de Italiaanse leerlingen!

3 opmerkingen: